ILMALÄMPÖPUMPUN ULKOYKSIKÖN JÄÄTYMINEN

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan aina ulos, jossa se saa vapaasti kierrättää ulkoilmaa lävitseen. Ulkoyksikköä ei tule sijoittaa esimerkiksi talon kellariin tai välikattotilaan.

Mikäli laitteen ulkoyksikkö sijoitetaan suojakotelon sisälle, tulee suojakotelon soveltuvuus kyseiselle ulkoyksikölle varmistaa. Esimerkiksi Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumpuissa tulisi olla Scanoffice Oy:n hyväksymä suojakotelo, jotta laitteen toiminta voidaan taata. Jos kotelo on suunniteltu väärin, eikä ilma pääse kunnolla poistumaan kotelosta, saattaa se aiheuttaa toimintahäiriöitä.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön huurtuminen

Lämpöpumpun ollessa lämmitystoiminnolla kylmäaineen kiertoprosessi luovuttaa kylmäaineeseen (lämmönsiirtoaineeseen) sidotun lämpöenergian laitteiston sisäyksiköltä sisäilmaan. Vastaavasti kun kylmäaine höyrystyy ulkoyksikössä, se sitoo ulkoilman lämpöenergiaa itseensä, jolloin ulkoyksikön kennon lamellipinnat kylmenevät.

Ulkoilmassa on aina kosteutta, joka pyrkii jäätymään joutuessaan kosketukseen ilmaa kylmemmän pinnan kanssa. Tämä ilmiö esiintyy korostuneesti ulkoilman lämpötilan ollessa nollan asteen tienoilla.

Ulkoyksikön kennon, eli sisällä näkyvän ritilän lamellien, pinnalla tämä näkyy useimmiten valkoisena kuurana. Tämä on täysin normaalia, ja se kertoo laitteen toimivan juuri odotetulla tavalla. Laitteen automatiikka käy sulattamassa huurun pois aika ajoin.

Laitteen ulkoyksikön alle kerääntyy talven mittaan sulatusveden johdosta pieni jääkeko, joka on niin ikään täysin normaalia. Tämä voidaan haluttaessa poistaa manuaalisesti maasta, tai laitteen alle voidaan asentaa sulatusvedenohjain, jolla sulatusvesi saadaan ohjattua kauemmaksi rakennuksen seinästä.


ILMALÄMPÖPUMPPUOPAS

Hyödyllistä tietoa ilmalämpöpumpun hankinnasta, käytöstä ja huollosta.
https://scanoffice.fi/ilmalampopumput/opas/

HUOLTO

ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO PIDENTÄÄ SEN KÄYTTÖIKÄÄ
https://scanoffice.fi/ilmalampopumput/opas/ilmalampopumpun-omistajalle/ilmalampopumpun-huolto/